Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia = fysioterapeuttista ohjausta ja neuvontaa raskaana oleville tai synnyttäneille sekä myös raskautta suunnitteleville

Raskausaika muokkaa naisen kehoa monin eri tavoin, jolloin kehon hyvinvoinnista huolehtiminen korostuu entisestään. Raskaus muuttaa kehon painopistettä ja hormonaalisten muutosten vuoksi lantionkori ja nivelet löystyvät, jolloin kehon lisääntynyt kuormitus voi aiheuttaa mm. alaselkäkipua, säteilevää tunnetta ala- taikka yläraajoissa, turvotusta, lantionpohjan ongelmia. Näihin on mahdollista saada helpotusta fysioterapian eri hoitomuodoilla sekä oikeanlaisilla harjoitteilla.

Synnytyksen jälkeen keho on jälleen muutostilassa, jolloin keskivartalon syvien lihasten ja lantionpohjan palautuminen vaativat erityistä huomiointia. Samalla niska-hartianseudun sekä selän vaivat voivat korostua vauvaa kantaessa. Liikunnan pariin on hyvä palata synnytyksen jälkeen maltillisesti, sillä vasta lantionpohjan ja jännesauman palauduttua liikunnan kuormitusta voi lisätä progressiivisesti. Tässä vaiheessa fysioterapiaa on olennaisinta asennon, ryhdin ja keskivartalon hallinta sekä rangan liikkuvuudesta huolehtiminen – fysioterapeutilta saat yksilöllisiä harjoitteita sekä vinkkejä soveltuvista liikuntalajeista.

  • Raskauden aikainen ohjaus ja neuvonta
  • Liikunta raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen
  • Synnytyksen jälkeinen palautuminen
  • Suorien vatsalihasten ja erkauman tutkiminen, huomiointi ja kuntoutus
  • Lantionpohjan vaivat, pidätysongelmien, laskeumien ja kiputilojen hoito ja kuntoutus

Äitiysfysioterapeuttimme ovat Irmeli Petro ja Nora Cedergren

Ammattitaitoa ja kokemusta jo vuodesta 1996 alkaen!

Suosittele meitä