Jalkaklinikka ja Sidas-tukipohjalliset

Jalkaklinikalle hakeutuminen voi johtua esim. polven tai lonkan kivuista, plantaarisfaskiitista, selkävaivoista, alaraajojen pituuserosta tai asentovirheistä, vaivaisenluukivuista, penikkavaivoista tai vaikka juoksun yhteydessä ilmenevistä vaivoista. Jalkaterän ja nilkan virheellinen asento tai toiminta voi aiheuttaa kipua polveen, lonkkaan, ristiselkään jopa niskaan saakka.

Jalkaongelmat vaikuttavat koko kehoon

Alaraajaongelmat ovat laaja-alaisia vaikuttaen koko kehoon, siksi on tärkeää tutkia asiakas kokonaisvaltaisesti. Alaraaja-analyysissä kartoitetaan mm. asiakkaan asento, ryhti, liikkuvuudet, lihaskireydet, painon jakautuminen, alaraajojen linjaukset, askellus sekä tarvittaessa juoksu.

Alaraaja-analyysin pohjalta kartoitetaan asiakkaan tilanne ja laaditaan fysioterapian jatkosuunnitelmaa, samalla arvioidaan myös pohjallistarvetta. Sidas-tukipohjallinen on toiminnallinen ja yksilöllinen pohjallinen, joka antaa hyvän tuen ja iskunvaimennuksen. Sidas-tukipohjallinen auttaa jalkakipuihin, korjaa jalkaterän virheasentoa, ohjaa ja aktivoi koko kehon toimintaa.

PODIATECH by SIDAS- järjestelmä on ranskalainen, laadukas menetelmä alaraajojen tutkimiseen sekä yksilöllisten ja toiminnallisten tukipohjallisten valmistamiseen. Suomessa ollut käytössä v. 1984 lähtien, Fysio-Eskolassa Sidas-tukipohjallisten muotoilu on aloitettu v. 1988.

Lue lisää Sidas menetelmistä ja pohjallisista täältä

SIDAS-pohjallisilla

 • Parempi iskunvaimennus
 • Kuormitus jalkaterässä tasaantuu
 • Nilkan ja jalkaterän asento ja koko vartalon toiminta paranee
 • Kivuttomuus

  jalkapallomaalivahti Lassi Hurskainen

  kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä

 triathlonisti Magnus Lönnqvist

    

kilpakävelijä Aku Partanen        

Näille urheilijoille yksilölliset Sidas tukipohjalliset teki Sidasten maahantuoja, yhteistyökumppanimme, FysioProVitan fysioterapeutit Helsingistä.         

Katso tästä miten yksilölliset Sidas pohjalliset tehtiin Lassi Hurskaiselle

Alaraajojen kiputiloista voit lukea lisää täältä

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Suosittele meitä

Jalkaklinikka ja tukipohjalliset

Askel- ja juoksuanalyysit

Palvelutarjontaamme kuuluvat myös erilaiset asiantuntemuksella tehdyt askel- ja juoksuanalyysit. Otamme päivittäin tuhansia ja taas tuhansia askeleita, joten sillä miten liikumme ja askellamme, on todella väliä. Väärä tekniikka ja jalan virheasennot aiheuttavat kiputiloja ja laajojakin rakenteellisia ongelmia. Usein kipu ei tunnu siellä missä kivun lähde on.

Analyysiin kuuluu laaja raportti, jonka avulla suunnittelemme kuntouttavan harjoittelujakson. Ota yhteyttä ja kysy lisää askel- ja juoksuanalyysistämme!

ALARAAJA-ANALYYSI

 • jalan kuormitustutkimus podoskoopilla (peilipöytä)
 • alaraajan nivellinjaukset sekä seisten että toiminnallisesti
 • videoitu askellus kävellen/juosten
 • askelluksen/kävelyn ohjaus
 • ryhdin tutkiminen
 • alaraajanivelten liikkuvuudet
 • lihastasapainon/lihaskireyksien tutkiminen