Ravitsemusohjaus ja hivenaineanalyysi Lappeenrannassa

ravintoneuvontaEmme ole vain fysioterapia-alan osaajia, vaan tarjoamme myös kokonaisvaltaista ravintoneuvontaa ja autamme asiakkaitamme oikeanlaisessa ravitsemuksessa ja sen yhdistämisessä oikeanlaiseen liikuntaan.

Henkilökohtainen ravitsemusohjaus

Vastaanotolle hakeutumisen syitä muun muassa:

  • Vatsaongelmat (närästys, vatsahaava, ärtyneen suolen oireyhtymä...)
  • Kilpirauhasen ongelmat
  • Iho-ongelmat (akne, atopia, psoriasis)
  • Jatkuva väsymys
  • Kihti, fibromyalgia
  • Ym

Ravitsemusohjaus jatkuu elokuussa 2017

Terveisin Saara Aalinniemi, sairaanhoitaja, ravitsemusohjaaja

Varaa jo tänään aikasi! Fysio-Eskolan toimisto, puh. 020743 7290. Lisätietoja: saara.aalinniemi@fysio-eskola.fi

Hivenainetutkimus

Hivenainetutkimus kertoo, riittääkö nykyinen ravintosi vai tarvitsetko ravintolisiä. Tutkimus tehdään hiuksista tai häpykarvoituksesta, ja se kuvaa ravitsemustilaa usean kuukauden – vuoden ajalta. Esille tulee 23 hivenainetta ja 16 raskasmetallia. Tutkimuksen perusteella saat asiantuntevan ohjauksen tarvittavaan ruokaremonttiin ja ravintolisien järkevään käyttöön.

Tutkimusta suositellaan henkilöille, joilla on kroonisia tuki- ja liikuntaelinten oireita, lihaskramppeja, suonenvetoa, lihaskireyksiä, vaikeus palautua fyysisestä rasituksesta, nivelreuma, fibromyalgia, nivelrikko tai muita kroonisia sairauksia. Hiusten tulee olla 3 kk ajan ”naturel” = ei hiusten värjäystä, permanenttia jne. Näytemateriaalin määrä on ruokalusikallinen, n. 0,3 g. Hius leikataan juuresta asti ja näytettä otetaan 2-4 cm.

Tutkimuspaketin hinta on 255€ - 290€ riippuen vastaanottokäyntikerroista.

Hivenainetutkimus ei ole sidottu paikkakuntaan, vaan voimme lähettää näytteenottopaketin kotiisi. Hiusnäytteen lähetät itsenäisesti eteen päin  ja palautekeskustelu voidaan käydä joko puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Tuula Taina
Fysioterapeutti
p.0207 437 290

Lue blogikirjoituksemme ravintolisistä täältä

Suosittele meitä

Monipuolinen ravinto riittää – vai riittääkö?

Maaperän köyhtyminen, lisä- ja säilöntäaineet, prosessoidut tuotteet… Ruoka on nykyään hyvin ravintoköyhää. Elimistön toiminnan kannalta tärkeimpiä vitamiineja ja kivennäisaineita:

Magnesium, saantisuositus aikuisilla 300-400 mg/vrk

Aktivoi yli 300 entsyymiä, osallistuu energia-aineenvaihduntaan, lihasten, hermoston toimintaan ja proteiinien valmistukseen. Lähteitä ruokavaliosta vehnänleseet ja –alkiot, pähkinät, siemenet, mantelit, vihreät kasvikset, täysjyvävilja, tumma suklaa.

Huom! Esimerkiksi täysjyvänäkkileipää sinun tulee syödä 2 pakettia saadaksesi päivittäisen magnesiumin tarpeen.

Sinkki, saantisuositus aikuisilla vähintään 7-9 mg/vrk (flunssakausina kannattaa määrää nostaa)

Mukana hormonien tuotannossa, säätelee verensokeria, immuunipuolustuksessa. Lähteitä ruokavaliosta maksa, punainen liha, juustot, mantelit, pähkinät, palkokasvit ym. proteiinipitoinen ruoka.

Esimerkiksi 100 g manteleita sisältää 3mg sinkkiä.

D-vitamiini, saantisuositus aikuisilla ja nuorilla 100 mikrokrammaa

(Euroopan elintarvikeviranomaiset, EFSA, nostivat suosituksen 50 mikrogrammasta 100 mikrogrammaan vuonna 2012 pohjautuen uusimpiin tutkimuksiin).
Verestä mitattuna 100-150 nmol/l tavoite.

D-vitamiini on hormoni, sitä tarvitaan useissa elimistön toiminnoissa. Mm. immuunipuolustus, luusto, lihakset, hermosto, verenpaineen säätely jne. Lähteitä ruokavaliosta mm. rasvainen kala, munan keltuainen. Auringonvalon vaikutuksesta iholla muodostuu D-vitamiinia.

Esimerkiksi 100 g:ssa lohta on 8 mikrogrammaa D-vitamiinia.

Omega3, saantisuositus 1-4 g/vrk

Välttämättömiä rasvahappoja, joita elimistö ei pysty itse tuottamaan (saatava ravinnosta).Tulehdusta vähentävä vaikutus. Vaikutus myös rasva-aineenvaihduntaan, aivoille, nivelille, lihaksille, sydämelle, mielialaan jne.Lähteitä ravinnosta pähkinät, pellavansiemenet, hampunsiemenet, kala, kalaöljy.

Esimerkiksi 100g:ssa saksanpähkinöitä 9 g omega3 rasvahappoja.

Saatko tarpeeksi proteiinia?

Proteiinitarve / vrk on 1,5-2 grammaa painokiloa kohden.Esim. 70 kg henkilö tarvitsee n. 105-120 grammaa proteiinia / vrk ja50 kg henkilö tarvitsee 75-100 grammaa proteiinia / vrk.

Esimerkkejä ruoka-aineiden proteiinimääristä:

  • 100 g kalaa = 20 g proteiinia
  • 100 g kokolihaleikettä = 30 g
  • 100 g naudan- ja sianlihaa = 20 g
  • 100 g pähkinöitä ja linssejä = n. 25 g
  • yksi kananmuna = n. 7 g
  • kolme juustoviipaletta = n.10 g
  • 1 dl raejuustoa tai 3 dl maitoa tai soijajuomaa = 10 g
  • broilerin rintafilee = 35 g
  • 100 g soijarouhetta = 40 g

Seuraavista esimerkeistä kertyy yhteensä n. 90 g proteiinia:

  • 150 g kalaa = 30 g
  • Kourallinen pähkinöitä =10 g
  • 1 kananmuna= 7g
  • 3 viipaletta juustoa=10 g
  • 3 dl maitoa= 10g + Ultra-shake-annos = 23 g