Hyvän olon matkat – Buen feeling ja Medi­VITAL

Matkalle turvallisesti yhdessä

Fysio-Eskola järjestää vuosittain hyvän olon matkoja Espanjan Aurinkorannikolle Fuengirolaan. Tutustu matkatarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!

 

Kevään Buen Feeling -hyvän olon matka järjestetään toukokuussa ja lento Malagaan suoraan Lappeenrannasta 5.5.2019!

Kun haluat matkalta enemmän!
Turvallinen ja helppo loma Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa alk. 1090,-
Matkoilla mukana Fysio-Eskolan fysioterapeutti. Voit lähteä yksin, mutta matkalla et ole yksin!
Apua saatavilla lentokenttäsiirtymisissä.

Lentomatkat
Su 5.5.2019 LPR klo 8.00 - Malaga klo 12.05
Su 12.5.2019 Malaga klo 12.55 - LPR klo 18.45

Matkapaketti sisältää:

 • 7 yön majoitus Nuriasol huoneistohotellissa
 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • Päivittäinen yhteistapaaminen
 • 2 henkilökohtaista fysioterapiahoitoa / hierontaa
 • Aamulenkki neljänä aamuna
 • 2 jumppaa: venyttelyä, kehonhuoltoa ja rentoutusta
 • Retkipäivä
 • Yksi yhteinen illallinen

Matkanhinta:
2 hengen huoneessa / hlö 1090,-
1 hengen huoneessa 1290,-

Ilmoittautumiset / varaukset  1.2.2019 mennessä:

Matkavekka
tuula.toura@matkavekka.fi
puh. 020 120 4083

Lisätiedot:
Fysio-Eskola
puh. 020 7437 290
irmeli.petro@fysio-eskola.fi
maarit.eskola-heikkinen@fysio-eskola.fi

Vastuullinen matkanjärjestäjä
Matkavekka - NordicCo Travel A/S
Buen Feeling paketista vastaa Fysio-Eskola

Buen Feeling kevät 2019 -esite pdf. muodossa

SYKSYN 2017 BUEN FEELING – MATKA 13. – 20. 11.2017

Osa syksyn Buen Feeling- matkalaisista  starttasi puolen yön jälkeen Lappeenrannasta Hongiston bussikyydillä kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Siellä tapasimme muut matkalaiset, jotka tulivat pääkaupunkiseudulta. Lähtöselvityksessä osa sai enemmän apua, toisille oli varattu pyörätuoli kentällä liikkumiseen.

Noin 4,5h lennon jälkeen saavuimme aurinkoiseen Malagaan, jossa tutut kuskit odottivat meitä. Puolen tunnin kuluttua olimme hotellilla Fuengirolassa, ihana lämpö helli matkalaisia. Huoneisiin pääsyä odotellessa tutustuimme ympäristöön ja selvitimme reitin MediVITAL – klinikalle jossa matkaan kuuluvat hoidot ja jumpparyhmät tulisivat tapahtumaan.

Ensimmäisenä iltana oli varattu yhteinen ruokailu läheiseen suomalaiseen ravintolaan. Hyvän ruoan äärellä tutustuimme toisiimme jo paremmin.

Hyvin nukutun yön jälkeen osa jaksoi lähteä aamureippailulle, kukin kunnon ja tuntemuksen mukaan. Päivittäiseen ohjelmaan kuuluu myös tapaaminen hotellilla, jolloin käydään kuulumiset ja päivän ohjelma läpi.

Matkapakettiin kuuluvat hoidot sisälsivät rentouttavaa hierontaa, kehonhuoltoryhmissä availtiin rankaa, venyteltiin lihaksia ja rentouduttiin.  Moni halusi yksilöfysioterapiaa useamminkin, se toteutettiin esim. merenrannalla kahlaten ja jumpaten.

Retkipäivä läheiseen Mijaksen vuoristokylään sai taas kiitosta: kalliokappelissa on mukava käydä rauhoittumassa hetki, hyviä ostoksia tehtiin ja yhteinen ruokailu kruunasi päivän.

Viikko meni nopeasti, lämpöä, aurinkoa, kuntoilua, mukavaa seuraa, uusia elämyksiä mahtui viikkoon. Juhlistimme myös erään uskollisen matkaajan 60v-päiviä. Vanhin mukana ollut oli 90-vuotias.

Matkalla olleet korostivat palautteissaan hyvää henkeä ryhmässä, hoidot ja henkilökunta saivat kiitosta ja samoin vinkit kehonhuoltoon.

”Onnistuitte KAIKESSA! Parasta oli AITO, kuhunkin kohdistuva huolenpito, perusteellisuus!”.

Joku oli ollut matkalla jo aiemmin 3-10x, jollekin matka oli ensimmäinen laatuaan. Mutta ei varmaan jää viimeiseksi. Seuraava matka on huhtikuussa, silloin lento lähtee Lappeenrannasta. Alustavia varauksi tehtiin jo, mutta mukaan mahtuu uusiakin ihmisiä!

Ota yhteyttä, kerron mielelläni lisää!

 Irmeli Petro ( irmeli.petro@fysio.eskola.fi)


Matkan­johtaja Irmeli Petro: Buen Feeling -hyvän olon matka Fuen­girolaan

Kevään 2017 seniori­matka Fungirolaan

Kevään 2017 seniorimatka Fungirolaan starttasi vappuaattona suoraan kotikentältä. Luksusta oli suora lento Lappeenrannasta Malagaan! Monesti aikaisemmin olemme matkanneet ensin Helsinkiin joko pikkuautolla tai -bussilla Lappeenrannasta lähtijöiden määrän mukaan. Tällä kertaa eräs herra matkusti edellisenä iltana Nummelasta Lappeenrantaan yöksi ja sitten kanssamme Espanjaan. Hän halusi niin kovasti tälle matkalle (takana aikaisemmin jo 3 BF-matkaa), ettei välimatka ollut esteenä.

Malagaan saavuttiin noin 4,5 tunnin lennon jälkeen. Koneen ovella odotti kaksi pyörätuolia avustajineen matkalaisiamme. Kaikki kulkivat omin jaloin, mutta Malagan pitkät kävelymatkat ovat monelle liikaa. Siksi samaan hintaan on mahdollista varata pyörätuolikuljetus lentokentälle. Parin herran avustuksella poimin ryhmämme matkalaukut hihnalta. Ne oli helppo tunnistaa vihreiden rusettien avulla, joilla merkitsen aina laukut.

Ihana lämpö tulvi kasvoille, kun pääsimme ulos lentoasemalta! Olimme tuoneet auringon mukanamme Aurinkorannikolle! Meitä odottivatkin jo monille tutut kuskit Kari ja Olli autoineen. Noin puolen tunnin kuluttua olimme perillä Fuengirolassa ja hotellissa.

Majoittumisen jälkeen lähdimme tutustumaan ympäristöön: opettelimme suorimman reitin MediVITAL-klinikalle, jossa fysioterapiahoidot ja liikuntaryhmät järjestettiin. Katsoimme myös mahdolliset aamupalapaikat ja läheisen supermarketin. Osalle matkalaisista oli tärkeää nähdä jo tutut paikat: suomalainen kahvila oli tutulla paikallaan.

Samalla reissulla menimme syömään matkapakettiin kuuluvan illallisen Rafaelin aukion laidalle. Aluksi kilisteltiin vapun kunniaksi cavalla MediVITALin ja FYsio-Eskolan toimitusjohtajan Maikki Eskolan kanssa. Hyvä ruoka ja yhteisateria olivat tapahtumana tosi mukavia ja saivat kiitosta. Muutenkin viikon aikana ruokailtiin monesti yhdessä tai vapaamuotoisesti erilaisissa ryhmissä. Moni matkalainen sanookin, että yksin ei oli kiva syödä.

Tukea, turvaa ja yhdessä­oloa koko matkan ajan

Viikon ohjelma on suunniteltu etukäteen, mutta siitä joustetaan ja sitä muokataan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Paikan päältä on mahdollista vuokrata myös liikkumisen apuvälineitä, esimerkiksi rollaattorin tai sähkömopon.

Peruspäiväohjelma alkaa aamulenkillä klo 8.00. Halukkaat lähtijät ovat paikalla hotellilla ja tarvittaessa meitä ohjaajia on useampikin mukana. Osan kanssa voimme mennä reippaammin ja kauemmas, ja toisten kanssa tehdään kehoa avaavaa jumppaa pienen kävelyn jälkeen. Reippailun jälkeen maistuu hyvin aamupala.

Kymmeneltä on päivittäin yhteistapaaminen hotellilla: käydään läpi kuulumiset ja varmistetaan päivän ohjelma. Tämä tuntuu tuovan turvallisuutta matkalaisten keskuudessa.

Näiden lisäksi jokaiselle kuuluu matkapakettiin kaksi fysioterapiahoitoa, kaksi kehonhuolto- ja rentoustuntia, ohjausta ja neuvontaa sekä retkipäivä. Fysioterapiaa on mahdollista saada myös useammin, ja moni haluaakin sitä päivittäin. Fysioterapia voi sisältää manuaalisen hoidon lisäksi esimerkiksi jumppaa ja pulahduksen merenrannalla tai vesijuoksua hotellin uima-altaalla ohjatusti.

Olemme tehneet retken läheiseen Mijaksen vuoristokylään. Tutut kuskit veivät meidät turvallisesti perille ihanien maisemien halki. Perillä jakaannuimme pienempiin ryhmiin liikkumiskyvyn ja kiinnostuksen mukaan. Yleensä sää on suosinut ja näköalapaikalta voi ihailla maisemia merelle asti. Vierailimme mm. kalliokappelissa, ja aika kului mukavasti pienillä kujilla kierrellen. Viimeksi kävimme luomusuklaatehtaassakin, ja etenkin naiset kiertelivät kauppoja. Yhdessä kokoonnuimme lounaalle. Retken jälkeen kehonhuolto teki hyvää päivästä väsyneelle kropalle. Loppurentoutuksessa joku saattoi torkahtaakin.

Matkalaiset liikkuivat myös omissa ryhmissään, ja kävivät mm taksilla Miramar-ostoskeskuksessa.

Viimeisenä iltana ruokailimme yhdessä hieman haikeana – kaikki hyvä loppuu aikanaan! Seuraavan matkan ajankohtaa kyseltiin jo, ja alustavia varauksiakin tehtiin. Eräs herra sanoi, että on mukavaa ja turvallista lähteä matkalle, kun on tuttu paikka ja tutut ihmiset! Viikon aikana kaikki hoidot saa saman katon alta. Omalla paikkakunnalla pitäisi etsiä monta eri paikkaa ja olisi vaikeaa mennä, koska on vieraita ihmisiä. Sitä paitsi se tulisi paljon kalliimmaksi ja veisi paljon aikaa. Buen Feeling -matkalla ketään ei jätetä yksin eikä kukaan ole liian hidas. Ryhmän mukana toimii useampi henkilö, jotta eriyttäminen onnistuu.

Osallistujien kommentteja

 • Parasta oli ystävällinen huolehtiminen ja rento meininki kaikessa
 • Oli helppoa lomailla, kun huolehdittiin
 • Iloinen mieli ja hyvä kokonaisuus, kaikki oli hyvin järjestetty
 • Arvostan sitä, että kaikesta on huolehdittu etukäteen ja päivittäin kyseltiin vointia
 • Suurenmoinen apu: kuljetus kentälle ja siellä apu, oma kuljetus kohteeseen ja siellä kaikki apu. On turvallista, joten uskaltaa lähteä jatkossakin Buen Feeling -matkalle
 • Viikon aikana lämpöä, aurinkoa ja liikuntaa. Vaikka välillä rääkätään, niin se tekee hyvää!
 • Yksin ei voisi eikä uskaltaisi matkustaa. Tutulle matkalle ja tuttujen ihmisten kanssa on helppoa ja turvallista matkustaa!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!