Hyvän olon matkat – Buen feeling ja Medi­VITAL

Matkalle turvallisesti yhdessä

Fysio-Eskola järjestää vuosittain hyvän olon matkoja Espanjan Aurinkorannikolle Fuengirolaan. Tutustu matkatarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!

Hyvän olon matka Fuengirolaan 13.–20.11.2017

Vietä turvallinen ja helppo loma Espanjan Aurinkorannikolla

Tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden Sinulle, joka haluat matkustaa ja tarvitset pientä tukea, turvaa ja seuraa. Matkoilla on mukana Fysio-Eskolan fysioterapeutti ja tarjolla on mukavaa, jopa kuntouttavaa ohjelmaa.

Voit lähteä yksin mutta matkalla et ole yksin. Varmistamme kaikille turvallisen loman, ja fysioterapeuttimme on etukäteen henkilökohtaisesti yhteydessä kaikkiin matkalle lähtijöihin.

Lähtö on Helsingistä, mutta järjestämme yhteiskuljetuksen Lappeenrannasta omakustannushintaan. Lentokentille on mahdollista varata etukäteen pyörätuolikuljetus (kuuluu matkan hintaan). Malagan kentällä välimatkat ovat pitkät, joten se voi helpottaa liikkumista lentomatkan jälkeen.

Lue matkalla olleiden kommentteja matkasta!


Hinta sisältää

 • Edestakainen Finnairin reittilento Helsinki–Malaga
 • Majoitus: 7 yötä 2 hengen huoneessa
 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • Buffetaamiainen hotellissa
 • Aamuliikuntaa neljänä aamuna, lähtö hotellin edestä
 • Kaksi hierontaa
 • Päivittäin aamupalaveri hotellilla: päivän ohjelman ja kuulumisten läpikäyminen
 • Kaksi jumpparyhmää: kehonhuoltoa ja rentoutusta, jokaiselle sopivat liikkeet
 • Retki läheiseen Mijaksen vuoristokylään
 • Tulopäivänä yhteinen päivällinen

Lisämaksusta

 • Yhden hengen huone 245 € / hlö / 7 yötä
 • Huone merinäköalalla 105 € / huone / 7 yötä
 • Sähkömopon ja rollaattorin vuokraus kohteessa
 • Lisähoitoja tai henkilökohtaista ohjausta esim. rannalla tai uima-altaalla

Matka-asiakirjat

Suomen kansalaiset tarvitsevat matkalla voimassa olevan passin tai poliisin myöntämän kuvallisen henkilökortin (ajokortti ei kelpaa). Muiden maiden kansalaisten tulee tarkistaa dokumenttien tarpeellisuus kohdemaan viranomaisilta.


Muuta tietoa

Lentoaikataulut sitoumuksetta. Ajat ovat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu aina lentolipustasi!

 • 13.11. menolento AY 1681 Helsinki-Malaga klo 6.00–9.40
 • 20.11. paluulento AY 1682 Malaga-Helsinki klo 10.30–16.00

Kerää oma ryhmä (vähintään 10 matkustajaa), jolloin matkan ajankohta ja teema voidaan sopia erikseen.


Majoitus

 • Ilunion Hotel 4**** (ent. Confortel)
 • Paseo Maritimo Rey De España, 87

Hotelli sijaitsee rantakadulla Los Bolichesin kaupunginosassa. Hotellissa on 180 huonetta. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti-TV, Wi-Fi, minibaari ja tallelokero. Hotellissa on lisäksi uima-allas merinäköalalla, buffetravintola, kahvila-baari sekä 2 kokoussalia.

Liikuntaesteisten huoneita on rajallisesti eikä huoneissa ole parveketta. Kysy lisää tuula.toura(at)matkavekka.fi.


MediVITAL-klinikka

MediVITAL-klinikka sijaitsee Espanjan aurinkorannikolla, Fuengirolassa. Se tarjoaa asiantuntevaa fysioterapiaa ja muita terveyspalveluja. MediVITAL on myös Auron-partneri. Tutustu tarkemmin MediVITA- klinikkaan (pdf). Tervetuloa hoitamaan mieltä ja kehoa!


Matkaehdot

Ilmoittautuminen

 • Verkkokaupassa, ei palvelumaksua
 • Puhelimitse tai sähköpostilla, palvelumaksu 12 €/varaus

Tuula Toura
tuula.toura(at)matkavekka.fi
Puh. 020 120 4083

Ilmoittautumiset viimeistään 1.9.2017. Paikkoja on rajoitetusti!

Maksu- ja peruutusehdot

Maksamalla ennakkomaksun hyväksyt maksu- ja peruutusehdot.

 • Ennakkomaksu 7 vrk sisällä varauksesta 350 €/hlö
 • Loppumaksu 35 vrk ennen lähtöä
 • Peruutuskulut 350 €, kun lähtöön yli 35 vrk
 • 35–15 vrk ennen lähtöä: kulut 50 % koko matkan hinnasta
 • Alle 15 vrk ennen lähtöä: kulut 100 %, koko matkan hinta

Matkan hinta edellyttää vähimmäisosallistujamäärää. Kyseessä on räätälöity erikoismatka, joten noudatamme erikoisehtoja. Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Tämä matka on valmismatka, josta on asetettu vakuus Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV). Vastuullinen matkanjärjestäjä on Primera Holidays Oy. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä matkanjärjestäjän lisä- ja erityisehtoja. Matka toteutetaan yhteistyössä Fysio-Eskolan kanssa.

Hyvää matkaa!


Matkan­johtaja Irmeli Petro: Buen Feeling -hyvän olon matka Fuen­girolaan

Kevään 2017 seniori­matka Fungirolaan

Kevään 2017 seniorimatka Fungirolaan starttasi vappuaattona suoraan kotikentältä. Luksusta oli suora lento Lappeenrannasta Malagaan! Monesti aikaisemmin olemme matkanneet ensin Helsinkiin joko pikkuautolla tai -bussilla Lappeenrannasta lähtijöiden määrän mukaan. Tällä kertaa eräs herra matkusti edellisenä iltana Nummelasta Lappeenrantaan yöksi ja sitten kanssamme Espanjaan. Hän halusi niin kovasti tälle matkalle (takana aikaisemmin jo 3 BF-matkaa), ettei välimatka ollut esteenä.

Malagaan saavuttiin noin 4,5 tunnin lennon jälkeen. Koneen ovella odotti kaksi pyörätuolia avustajineen matkalaisiamme. Kaikki kulkivat omin jaloin, mutta Malagan pitkät kävelymatkat ovat monelle liikaa. Siksi samaan hintaan on mahdollista varata pyörätuolikuljetus lentokentälle. Parin herran avustuksella poimin ryhmämme matkalaukut hihnalta. Ne oli helppo tunnistaa vihreiden rusettien avulla, joilla merkitsen aina laukut.

Ihana lämpö tulvi kasvoille, kun pääsimme ulos lentoasemalta! Olimme tuoneet auringon mukanamme Aurinkorannikolle! Meitä odottivatkin jo monille tutut kuskit Kari ja Olli autoineen. Noin puolen tunnin kuluttua olimme perillä Fuengirolassa ja hotellissa.

Majoittumisen jälkeen lähdimme tutustumaan ympäristöön: opettelimme suorimman reitin MediVITAL-klinikalle, jossa fysioterapiahoidot ja liikuntaryhmät järjestettiin. Katsoimme myös mahdolliset aamupalapaikat ja läheisen supermarketin. Osalle matkalaisista oli tärkeää nähdä jo tutut paikat: suomalainen kahvila oli tutulla paikallaan.

Samalla reissulla menimme syömään matkapakettiin kuuluvan illallisen Rafaelin aukion laidalle. Aluksi kilisteltiin vapun kunniaksi cavalla MediVITALin ja FYsio-Eskolan toimitusjohtajan Maikki Eskolan kanssa. Hyvä ruoka ja yhteisateria olivat tapahtumana tosi mukavia ja saivat kiitosta. Muutenkin viikon aikana ruokailtiin monesti yhdessä tai vapaamuotoisesti erilaisissa ryhmissä. Moni matkalainen sanookin, että yksin ei oli kiva syödä.

Tukea, turvaa ja yhdessä­oloa koko matkan ajan

Viikon ohjelma on suunniteltu etukäteen, mutta siitä joustetaan ja sitä muokataan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Paikan päältä on mahdollista vuokrata myös liikkumisen apuvälineitä, esimerkiksi rollaattorin tai sähkömopon.

Peruspäiväohjelma alkaa aamulenkillä klo 8.00. Halukkaat lähtijät ovat paikalla hotellilla ja tarvittaessa meitä ohjaajia on useampikin mukana. Osan kanssa voimme mennä reippaammin ja kauemmas, ja toisten kanssa tehdään kehoa avaavaa jumppaa pienen kävelyn jälkeen. Reippailun jälkeen maistuu hyvin aamupala.

Kymmeneltä on päivittäin yhteistapaaminen hotellilla: käydään läpi kuulumiset ja varmistetaan päivän ohjelma. Tämä tuntuu tuovan turvallisuutta matkalaisten keskuudessa.

Näiden lisäksi jokaiselle kuuluu matkapakettiin kaksi fysioterapiahoitoa, kaksi kehonhuolto- ja rentoustuntia, ohjausta ja neuvontaa sekä retkipäivä. Fysioterapiaa on mahdollista saada myös useammin, ja moni haluaakin sitä päivittäin. Fysioterapia voi sisältää manuaalisen hoidon lisäksi esimerkiksi jumppaa ja pulahduksen merenrannalla tai vesijuoksua hotellin uima-altaalla ohjatusti.

Olemme tehneet retken läheiseen Mijaksen vuoristokylään. Tutut kuskit veivät meidät turvallisesti perille ihanien maisemien halki. Perillä jakaannuimme pienempiin ryhmiin liikkumiskyvyn ja kiinnostuksen mukaan. Yleensä sää on suosinut ja näköalapaikalta voi ihailla maisemia merelle asti. Vierailimme mm. kalliokappelissa, ja aika kului mukavasti pienillä kujilla kierrellen. Viimeksi kävimme luomusuklaatehtaassakin, ja etenkin naiset kiertelivät kauppoja. Yhdessä kokoonnuimme lounaalle. Retken jälkeen kehonhuolto teki hyvää päivästä väsyneelle kropalle. Loppurentoutuksessa joku saattoi torkahtaakin.

Matkalaiset liikkuivat myös omissa ryhmissään, ja kävivät mm taksilla Miramar-ostoskeskuksessa.

Viimeisenä iltana ruokailimme yhdessä hieman haikeana – kaikki hyvä loppuu aikanaan! Seuraavan matkan ajankohtaa kyseltiin jo, ja alustavia varauksiakin tehtiin. Eräs herra sanoi, että on mukavaa ja turvallista lähteä matkalle, kun on tuttu paikka ja tutut ihmiset! Viikon aikana kaikki hoidot saa saman katon alta. Omalla paikkakunnalla pitäisi etsiä monta eri paikkaa ja olisi vaikeaa mennä, koska on vieraita ihmisiä. Sitä paitsi se tulisi paljon kalliimmaksi ja veisi paljon aikaa. Buen Feeling -matkalla ketään ei jätetä yksin eikä kukaan ole liian hidas. Ryhmän mukana toimii useampi henkilö, jotta eriyttäminen onnistuu.

Osallistujien kommentteja

 • Parasta oli ystävällinen huolehtiminen ja rento meininki kaikessa
 • Oli helppoa lomailla, kun huolehdittiin
 • Iloinen mieli ja hyvä kokonaisuus, kaikki oli hyvin järjestetty
 • Arvostan sitä, että kaikesta on huolehdittu etukäteen ja päivittäin kyseltiin vointia
 • Suurenmoinen apu: kuljetus kentälle ja siellä apu, oma kuljetus kohteeseen ja siellä kaikki apu. On turvallista, joten uskaltaa lähteä jatkossakin Buen Feeling -matkalle
 • Viikon aikana lämpöä, aurinkoa ja liikuntaa. Vaikka välillä rääkätään, niin se tekee hyvää!
 • Yksin ei voisi eikä uskaltaisi matkustaa. Tutulle matkalle ja tuttujen ihmisten kanssa on helppoa ja turvallista matkustaa!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!