Aktivoiva fysio­terapia on helppoa, hauskaa, tehokasta liikuntaa, missä terveellisyys tulee kaupan päälle – monelle se on myös kunto­liikuntaa

Liike  on lääkettä – kun sen ottaa ja oikein annostelee

Auton voi vaihtaa, mutta kroppaa ei. Siitäkin on hyvä pitää huolta. – Eikä tarvitse olla sairas, voidakseen paremmin!

Usein asiakkaat tulevat fysioterapeutin luokse vasta,  kun kipu estää jonkin asian tekemisen; ja aika usein haitta on ollut jo monta vuotta.

Kivun hoito on tietenkin hoitojakson pääasia, mutta tärkeää on myös löytää haitan taustasyitä. Monesti on tarpeen parantaa peruskuntoa ja vahvistaa lihaksia, jotka kuormittuvat esim. tietyissä työliikkeissä.

Aloittaessani fysioterapiauraani  lopetin samaan aikaan aktiivisen kilpajuoksijan uran. Oma urheilijataustani vaikutti  vahvasti siihen, että liike oli luontevaa lääkettä myös asiakkailleni. Silloin, yli 30 vuotta sitten, oli harvinaista, että fysioterapiayrityksessä oli harjoitteluterapian laitteita. Minulle jopa vähäteltiin  ”että meinaanko saada ne asiakkaat jotain tekemään”.  –  Tällä hetkellä Fysio-Eskolan aktivoivan fysioterapian ryhmiä on noin 6o tuntia viikossa, joten kyllä fiksuille, ohjatuille pienryhmille on ollut tarvetta hoitosarjan jälkeenkin. Nyt on myös tunnustetaan liiketerapian merkitys tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoidossa.

Hyvä­kuntoisella on yleensä paremmat työ­asennot

Hyvä kunto ei tässä tarkoita pelkästään juoksemalla hankittua hyvää hapenottokykyä, vaan hyvään toimintakykyyn tarvitsemme myös kehon hallintaa. Aktivoivan fysioterapian ryhmissämme on kaikissa sama punainen  lanka: kehon suljetun kineettisen ketjun harjoittaminen. Se tarkoittaa kehon luonnollista biomekaniikka alkaen jalkaterän oikeasta asennosta ja toiminnasta. Painopisteenä ovat keskivartalolihasten vahvistuminen  ja liikkuvuuden parantuminen. Esimerkiksi myös lantionpohjalihakset vahvistuvat, oli ryhmä sitten PhysioPilates, PhysioFit, kehonhuolto, laiteharjoittelu tai allasjumppa. Pieni ryhmäkoko ( max 10 hlöä) mahdollistaa fysioterapeutin ohjauksen ja asiakkaat tietävät tekevänsä liikkeet oikein. Ryhmissä on matala kynnys; helppo aloittaa ja yksilöllinen ohjaus takaa turvallisen osallistumisen vaikka olisi esim. olkapääkipua. Asiakaspalautteissa korostuu myös tunneilla tuleva hyvä mieli.

Suurin este itsestä huolehtimiselle tuntuu olevan sen aloittaminen! Hyvä startti voi olla 2 h kehon hallinnan  intensiivikurssi tai tapaaminen fysioterapeutin kanssa.

OmaFysioTreenari palvelulla räätälöidään jokaiselle oma ohjelma:  kunhan asiakkaalla on tavoite, niin me autamme! Fysioterapeuttimme ammattitaito takaa myös sen, että haitasta tai vammasta huolimatta treenaaminen onnistuu.