Tiesitkö, että lantionpohjan ongelmilla ja purentavaivoilla voi olla yhteys?

Lantionpohjan ongelmia voivat olla esim. selän ja lantion kivut, pidätysongelmat, yliaktiivinen rakko.

Purentavaivoja ovat esim. leukanivelongelmat, yöllinen hampaiden purenta tai pään alueen jännitys- ja kiputilat.

Fasciat eli sidekudoskalvot ympäröivät lihaksia, kudoksia, luita ja sisäelimiä yhdistäen eri kehonosia toisiinsa. Ne muodostavat kehossa erilaisia toiminnallisia sidekudosketjuja – tai linjoja mahdollistaen monipuolisen liikkeen. Jos  jossakin kohtaa ketjua on rajoittunut liike, voi se vaikuttaa koko ketjun toimintaan. Etulinja kulkee lantionpohjasta vatsan ja rintakehän kautta leukaluun alueelle. Näin ollen toimintahäiriö lantionpohjan alueella voi aiheuttaa ongelmia purentaan ja päinvastoin.

Purennan kuntoutuksessa alkutilanteen kartoituksen jälkeen käsitellään hartiarenkaan, kaulan, niskan ja purennan sekä pään alueen pehmytkudokset sekä tarvittaessa mobilisoidaan leukaniveliä. Purennan kuntoutus toteutetaan tarvittaessa yhdessä hammaslääkärin kanssa.

Lantionpohjan fysioterapiassa alkututkimuksessa mitataan EMG-laitteella lantionpohjan lihasten toimintaa. Fysioterapia sisältää harjoitteiden ohjausta, kokonaisvaltaista manuaalista käsittelyä, rentouttavaa tai aktivoivaa sähköhoitoa.

Purennan kuntouksessa sekä lantionpohjan fysioterapiassa huomioidaan hengitystoiminta ja ohjataan hengitysharjoituksia, joilla aktivoidaan ja rentoutetaan kehoa lantionpohjasta purentaan.

Tiimissä olevilla fysioterapeuteilla on erikoiskoulutukset lantionpohjan fysioterapiaan sekä purennan hoitoon. Tavoitteenamme on palvella asiakasta mahdollisimman tehokkaasti ja kokonaisvaltaisesti hyödyntäen moniammatillista osaamista.

Varaa aika sekä lantionpohjan että purennan fysioterapiaan yhteishintaan 120€ (norm 135,50€)

p. 020 743 7290

Lantionpohjan fysioterapeutit Irmeli Petro ja Nora Cedergren.

Fysioterapeutti, Voice Massage-terapeutti Kirsi Kyyrä, joka on erikoistunut purennan alueen hoitoon.