Sidas-tuki­pohjalliset Lappeen­rannasta

Jalka­klinikalta hyvinvointia jaloillesi

Kun jalkaongelmat vaivaavat, tule käymään Fysio-Eskolan jalkaklinikalla Lappeenrannassa. Tarjoamme yksilöllisiä ratkaisuja jalkojesi hyvinvoinnin parantamiseksi. Varaa aika vastaanotolle puhelimitse. Ota yhteyttä!

Jalkaklinikalle hakeutuminen voi johtua esimerkiksi polven tai lonkan kivuista, plantaarisfaskiitista, selkävaivoista, alaraajojen pituuserosta tai asentovirheistä, vaivaisenluukivuista, penikkavaivoista tai vaikka juoksun yhteydessä ilmenevistä vaivoista. Jalkaterän ja nilkan virheellinen asento tai toiminta voivat aiheuttaa kipua polveen, lonkkaan, ristiselkään ja jopa niskaan saakka.


Kilpakävelijä Aku Partanen
kilpakävelijä Aku Partanen

Jalka­ongelmat vaikuttavat koko kehoon

Alaraajaongelmat ovat laaja-alaisia, ja ne vaikuttavat koko kehoon, minkä vuoksi on tärkeää tutkia asiakas kokonaisvaltaisesti. Alaraaja-analyysissä kartoitetaan muun muassa asiakkaan asento, ryhti, liikkuvuudet, lihaskireydet, painon jakautuminen, alaraajojen linjaukset, askellus sekä tarvittaessa juoksu. Alaraaja-analyysin pohjalta kartoitetaan asiakkaan tilanne, laaditaan fysioterapian jatkosuunnitelma sekä arvioidaan samalla myös tukipohjallisten tarve.

Sidas-pohjalliset tukevat jalkaa

Sidas-tukipohjallinen on toiminnallinen ja yksilöllinen pohjallinen, joka antaa hyvän tuen ja iskunvaimennuksen. Sidas-tukipohjallinen auttaa jalkakipuihin, korjaa jalkaterän virheasentoa sekä ohjaa ja aktivoi koko kehon toimintaa.

Podiatech by Sidas -järjestelmä on ranskalainen, laadukas menetelmä alaraajojen tutkimiseen sekä yksilöllisten ja toiminnallisten tukipohjallisten valmistamiseen. Suomessa tuotteet ovat olleet käytössä vuodesta 1984 lähtien, ja Fysio-Eskolassa Sidas-tukipohjallisten muotoilu aloitettiin vuonna 1988.

Lue lisää Sidas-menetelmistä ja -pohjallisista!

Tukipohjallinen

Sidas-tuki­pohjallisilla

 • Parempi iskunvaimennus
 • Kuormitus jalkaterässä tasaantuu
 • Nilkan ja jalkaterän asento ja koko vartalon toiminta paranee
 • Kivuttomuus

Katso YouTube-videolta, miten yksilölliset Sidas-pohjalliset tehtiin jalkapallomaalivahti Lassi Hurskaiselle.

Lue lisää erilaisista alaraajojen kiputiloista.

Askel- ja juoksuanalyysit

Askel- ja juoksu­analyysit

Palvelutarjontaamme kuuluvat myös erilaiset askel- ja juoksuanalyysit. jotka teemme asiantuntevasti. Otamme päivittäin tuhansia ja taas tuhansia askeleita, joten sillä miten liikumme ja askellamme, on todella väliä. Väärä tekniikka ja jalan virheasennot aiheuttavat kiputiloja ja laajojakin rakenteellisia ongelmia. Usein kipu ei tunnu siellä, missä kivun lähde on.

Analyysiin kuuluu laaja raportti, jonka avulla suunnittelemme kuntouttavan harjoittelujakson. Ota yhteyttä ja kysy lisää askel- ja juoksuanalyysistämme!

Alaraaja-analyysi

 • Jalan kuormitustutkimus podoskoopilla (peilipöytä)
 • Alaraajan nivellinjaukset sekä seisten että toiminnallisesti
 • Videoitu askellus kävellen tai juosten
 • Askelluksen tai kävelyn ohjaus
 • Ryhdin tutkiminen
 • Alaraajanivelten liikkuvuudet
 • Lihastasapainon tai lihaskireyksien tutkiminen