Äitiys­fysioterapia Lappeen­rannassa

Fysio­terapiaa raskaana oleville ja synnyttäneille naisille

Fysio-Eskola tarjoaa laadukasta äitiysfysioterapiaa Lappeenrannassa. Fysioterapeuttinen ohjaus ja neuvonta on suunnattu raskaana oleville tai synnyttäneille sekä myös raskautta suunnitteleville naisille.

Meiltä löytyy alan ammattitaitoa ja kokemusta yli 20 vuoden ajalta, jo vuodesta 1996 alkaen. Äitiysfysioterapeuttejamme ovat Irmeli Petro ja Nora Cedergren. Varaa aika vastaanotolle puhelimitse.

Apua raskaus­ajan muutoksiin

Raskausaika muokkaa naisen kehoa monin eri tavoin, jolloin kehon hyvinvoinnista huolehtiminen korostuu entisestään. Raskaus muuttaa kehon painopistettä ja hormonaalisten muutosten vuoksi lantionkori ja nivelet löystyvät, jolloin kehon lisääntynyt kuormitus voi aiheuttaa mm. alaselkäkipua, säteilevää tunnetta ala- taikka yläraajoissa, turvotusta, lantionpohjan ongelmia. Näihin on mahdollista saada helpotusta fysioterapian eri hoitomuodoilla sekä oikeanlaisilla harjoitteilla.

Tukea synnytyksen jälkeiseen palautumiseen

Synnytyksen jälkeen keho on jälleen muutostilassa, jolloin keskivartalon syvien lihasten ja lantionpohjan palautuminen vaativat erityistä huomiointia. Samalla niska-hartianseudun sekä selän vaivat voivat korostua vauvaa kantaessa.

Liikunnan pariin on hyvä palata synnytyksen jälkeen maltillisesti, sillä vasta lantionpohjan ja jännesauman palauduttua liikunnan kuormitusta voi lisätä progressiivisesti. Tässä vaiheessa fysioterapiaa on olennaisinta asennon, ryhdin ja keskivartalon hallinta sekä rangan liikkuvuudesta huolehtiminen – fysioterapeutilta saat yksilöllisiä harjoitteita sekä vinkkejä soveltuvista liikuntalajeista.

Äitiys­fysioterapiaan kuuluvat

• Raskauden aikainen ohjaus ja neuvonta
  • Liikunta raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen
  • Synnytyksen jälkeinen palautuminen
  • Suorien vatsalihasten ja erkauman tutkiminen ja kuntoutus
  • Lantionpohjan vaivat, pidätysongelmien, laskeumien ja kiputilojen ja kuntoutus
  • Lantionpohjan EMG-tutkimus
  • Arpien käsittely
  • Fasciakäsittelyt
  • Lapsenhoidon ergonomiaohjaus
  • Tutustu myös ÄitiysPilates -ryhmäämme

Äidin palautumis-paketti 150,-

Käynnillä tarkistetaan kehon palautumista raskausajan ja synnytyksen jäljiltä. Kesto 2h. Käynnin sisältö määräytyy tarpeen mukaan ja voi sisältää mm.

• ryhdin ja asennon tutkiminen
  • kehon kireyksien ja jännitystilojen tutkiminen
  • vatsalihasten erkauman tarkistus
  •  sektioarven tarkistus
  • yksilölliset kotiharjoitusohjeet keskivartalon palautumiseen ja ohjeita sopivaan liikuntaan
  • lantionpohjan emg-tutkimus, jossa kartoitetaan
  • lantionpohjan lihasten palautumista ja oikeaa toimintaa (elektrodi + 35,-)
  • vatsan, lantion, pallean fasciakäsittelyä
  • lapsen voi ottaa mukaan, jolloin tarkistetaan lapsenhoitoergonomiaa
  • kokeilukerta PhysioPilates-ryhmään
  • suositus jälkitarkastuksen jälkeen, synnytyksestä saa olla kulunut jo pidempikin aika

”Babyshower”-paketti tulevalle äidille 100,-

Tulevalle äidille vinkkejä, kuinka huomioida raskausajan kehon muutoksia ja omaa hyvinvointia. Kesto 1,5h. Käynti voi sisältää mm.

• ryhdin ja asennon tutkiminen
  • kehon kireyksien ja jännitystilojen tutkiminen
  • raskausajan liikuntaohjaus ja yksilölliset kotiharjoitusohjeet
  • synnytykseen valmentava lantionpohjan harjoittelu
  • käsittelyä: rentoutus/ kivun/ turvotuksen hoidot
  • opastus synnytyksen jälkeiseen palautumiseen
  • kuinka huomioida vatsalihasten erkauma
  • vinkkejä mm. selkätuen, tukisukkien käyttöön
  • kokeilukerta PhysioPilates-ryhmään
  • sopii missä vaiheessa vain raskautta

Ota yhteyttä ja kysy lisää!