Laadukkaat niveltuet Lappeenrannassa

Kärsitkö nivelvaivoista? KunnonKaupasta saat laadukkaat Bauerfeind-niveltuet. Jos sopivaa kokoa ei löydy kaupastamme, niin tarvittaessa tilaamme sopivan koon. Tilauksessa kestää n. 3 - 15 vrk, riippuen varaston tilanteesta. Ota yhteyttä ja kysy lisää tai tule KunnonKauppaan.

Genutrain - polvituki

Polvitukeen on integroitu polvilumpiota rengasmaisesti ympäröivä viskoelastinen pelotti, jossa on kaksi painepistettä pehmikkeen distaalisessa osassa ja kaksi sivusiivekettä nivelkierukoiden tasolla. Erittäin mukava käyttää hengittävän ja kosteutta siirtävän neuloksen ansiosta. 

Uusi, erityispehmeä ja hienokudoksinen neulosalue polvitaipeessa. Tuki on anatomisesti sopiva, minkä ansiosta se pysyy tukevasti paikallaan. Helppo pukea päälle.

Liikkeen välityksellä muotoaan muuttava silikonirengas hieroo polvilumpiota ympäröivää pehmytkudosta. Puristus- ja hierontavaikutuksen ansiosta turvotusten sekä nestepurkaumien imeytyminen nopeutuu ja kivunlievitys tehostuu. Tuen aiheuttama asentoaistien monipuolinen stimulaatio vaikuttaa positiivisesti sensomotoriikkaan ja ohjaa sitä kautta kuormittamaan lihaksistoa oikein. Mahdollista saada silikonilla tai ilman. Silikoni yläreunassa auttaa tukea pysymään paremmin paikallaan.

Käyttöaiheet
Ärtymystilat, tendomyopatia, nivelsiteen kiinnityskohdan rappeuma, kierukkavaurio, nivelrikko, nivelreuma, trauman ja leikkauksen jälkeen. Taipumus instabiliteettiin. Uusiutuva nivelen nestekertymä.Ympärys alapuolella cm
0 = 25-28 
1 = 28-31
2 = 31-34
3 = 34-37
4 = 37-40
5 = 40-43
6 = 43-46
7 = 46-49

Ympärys yläpuolella cm

1 = 35-38
2 = 38-41
3 = 41-44
4 = 44-47
5 = 47-50
6 = 50-53
7 = 53-56

AchilloTrainPro - nilkkatuki

Aktiivituki, jossa on korkealle ulottuva kitkasisäke. Puristuksen ja paineen vähenemisen jatkuva vaihtelu (samantapainen kuin kitkahieronta) integroitujen nystyjen ansiosta, edistää paranemisprosessia ja vähentää turvotusta.

Käyttöaiheet
Akillesjänteen kiputilat (tendinoosi, paratendiniitti, akillesjänteen alainen ulottuva kitkasisäke bursiitti, ns. Haglundin epämuodostuma). Leikkauksen jälkeen, esim. akillesjänteen/nivelsiteiden kroonisten sairauksien jälkeen.

Koot
Nilkan ympärys sentteinä.

 1 = 17-19 cm
 2 = 19-21 cm
 3 = 21-23 cm
 4 = 23-25 cm
 5 = 25-27 cm
 6 = 27-29 cm

MalleoTrain - nilkkatuki

Nilkan stabiiliutta ylläpitäviä lihaksia stimuloiva aktiivituki. 

Asteittainen kompressio edistää turvotuksen, nestekertymien ja verenpurkaumien imeytymistä. Pelotti jakaa pienen paineen kehräsistä ympäröiviin pehmytkudoksiin. Puristuksen voimakkuus vaihtelee liikkeen aikana edistäen verenkiertoa nivelpussin ja jänneliitosten kautta. Sensomotoriseen toimintaan kohdistuvat vaikutukset tukevat nilkan aktiivista stabilisointia.

Käyttöaiheet
Krooniset, vamman tai leikkauksen jälkeiset ärsytystilat esim. nyrjähdykset, nivelrikon ja niveltulehdusten aiheuttamat nivelten nestepurkaumat ja turvotukset, tendomyopatiat, nivelsiteiden heikkoudet.

Koot
Nilkan ympärys sentteinä.

 1 = 17-19 cm
 2 = 19-21 cm
 3 = 21-23 cm
 4 = 23-25 cm
 5 = 25-27 cm
 6 = 27-29 cm

MalleoTrain S - nilkkatuki

Aktiivituki, joka parantaa nilkan tukea ja turvallisuutta liikkuessa. 

MalleoTrain S vaikuttaa samalla mekanismilla kuin toiminnallinen teippaus ja on myös ihoystävällinen. Sensomotoriseen toimintaan kohdistuvat vaikutukset tukevat nilkan aktiivista stabilointia. Hihnan voimakkuutta voidaan säätää Velcro -kiinnityksen avulla portaattomasti normaaleja liiketasoja rajoittamatta. "Kahdeksikko" tukee ja suojaa nilkkaa. 

Käyttöaiheet
Postoperatiivinen kuntoutus, lievät nyrjähdykset, supinaation ehkäisy, erityisesti urheilussa, nivelsiteiden heikkoudet.

Koot
Nilkanympärys sentteinä.

1 = 17-19 cm
2 = 19-21 cm
3 = 21-23 cm
4 = 23-25 cm
5 = 25-27 cm
6 = 27-29 cm

Lordoloc - selkätuki

LordoLoc® on kevyt ja vakauttava lannerangan ja lanne-ristiluun ylimenokohdan ortoosi, jolla on lihaksia aktivoivia ja vaivoja lievittäviä ominaisuuksia. Elastinen ja hengittävä tuote mukautuu kehon muotojen mukaisesti. Tuki on rakenteensa ansiosta erittäin mukava käyttää. Joustavat selän puolella sijaitsevat sisäänrakennetut tuet voidaan sovittaa oikean tuen aikaansaamiseksi hoidettavalle alueelle. Ortoosin vakauttavaa vaikutusta voidaan säätää elastisten lisäkiristyshihnojen avulla lisäämällä tai vähentämällä puristusta.

Käyttöaiheet
Kivut lannerangan alueella. Selkärangan lihasten rappeuma/vajaatoiminta.

Koot
Kehon ympärysmitta sentteinä.

1 = 70-80 cm
2 = 80-90 cm
3 = 90-100 cm
4 = 100-110 cm
5 = 110-120 cm
6 = 120-130 cm

Lumboloc Forte - selkätuki

Optimaalista selkärangan ryhtiä ylläpitävä ja kuormitusta vähentävä vakauttava ortoosi.

LumboLoc Forte vähentää kipeään lannerankaan kohdistuvaa kuormitusta tehostetusti ja auttaa suoristamaan sitä. Ortoosin vakauttava vaikutus perustuu vartalon tehokkaaseen, kehämäiseen puristukseen ja dorsaalisesti sijoitettuihin korsettitukiin. Kaksi kiristyshihnaa ja suuret selkäpehmusteet tukevat ryhdin korjausta ja tehostavat siten vakauttavaa vaikutusta. Neulos aktivoi liikkumisen aikana lihaksia vuorottaisen painehieronnan keinoin.

Vähentää tehostetusti lannerankaan kohdistuvaa kuormitusta

 • Suoristaa ryhtiä hieman
 • Lievittää lannerangan alueen selkäkipuja
 • Aktivoi vakauttavia lihaksia
 • Erinomainen käyttömukavuus

OmoTrain - olkapäätuki

Olkanivelen varhaiseen toiminnalliseen hoitoon tarkoitetu aktiivituki.
OmoTrain vakauttaa ja ohjaa olkapäätä liikkeen aikana. Erikoishihnajärjestelmä ja kompressioneulos keskittävät olkaniveltä ja parantavat sen liikerataa. Neulos hieroo pehmytkudosta liikkeen aikana, mikä vilkastuttaa verenkiertoa, lievittää kipuja ja aktivoi lihaksia. Valinnainen, hierovilla nypyillä varustettu kolmionmuotoinen pehmuste tehostaa tätä vaikutusta.

Käyttöaiheet: nivelrikko, vamman jälkeiset ärsytystilat, leikkauksen jälkeiset ärsytystilat

 • Keskittää olkanivelen
 • Suojaa kivuliailta liikkeiltä
 • Parantaa nivelen liikerataa
 • Valinnainen hierovilla nypyillä varustettu pehmuste
 • Erinomainen käyttömukavuus

Epitrain - kyynärpäätuki

Kohdistetun puristuksen mahdollistava kyynärpäätuki.


EpiTrain vähentää kyynärniveleen kohdistuvaa kuormitusta ja vakauttaa niveltä Kompressioneulos hieroo pehmytkudosta liikkeen aikana, mikä vilkastuttaa verenkiertoa ja aktivoi niveltä vakauttavaa lihaksistoa. Kivut lievittyvät ja ärtymisoireiden väheneminen nopeutuu. Kaksi viskoelastista pehmustetta vähentävät radiaalisten ja ulnaaristen lihasten ärtyneisiin jänteisiin kohdistuvaa kuormitusta ja hierovat niitä liikkeen aikana. Kyynärvartta kiertävä hihna tehostaa tarvittaessa tuen kipua lievittävää vaikutusta.

Käyttöaiheet: nivelrikko, leikkauksen jälkeiset ärsytystilat, vamman jälkeen, olkaluun sivunastan tulehdus, tendomyopatia, epikondyliitti

 • Vakauttaa kyynärniveltä
 • Lievittää kipuja
 • Vähentää ärtyneisiin jänteiden päihin kohdistuvaa kuormitusta
 • Aktivoi lihaksia
 • Ympäri kiertävä hihna tehostaa vaikutusta tarvittaessa

ValguLoc - isovarpaan asentoa korjaava stabiloiva ortoosi

ValguLoc korjaa isovarpaan vaivaisenluuta aiheuttavaa virheasentoa ja lievittää siihen liittyviä vaivoja. Yöllä käytettävä tukilasta pitää isovarvasta vähäisellä voimalla pituussuunnassa oikeassa asennossa ja venyttää lyhentyneitä nivelkapselin osia. Korjaavaa painetta säädellään tarranauhalla. ValguLocia käytetään levossa ilman jalkinetta, eikä se sovellu kävelyyn.

Käyttöaiheet: vaivaisenluun konservatiivinen ja postoperatiivinen hoito

 • Korjaa isovarpaan vaivaisenluuta aiheuttavaa virheasentoa
 • Venyttää lyhentyneitä nivelkapselin osia
 • Lievittää tyypillisiä vaivoja
 • Portaattomasti säädettävä korjaava paine
 • Suojaa öisin nukkuessa