Aktivoivan fysioterapian ryhmät Lappeen­rannassa

Ryhmä­liikuntaa fysioterapeutin ohjaamana

Fysio-Eskola järjestää fysioterapian ryhmiä, jotka keskittyvät ennaltaehkäisevään ja hoitavaan ryhmäharjoitteluun Lappeenrannassa. Liikuntaryhmissämme tavoitteena on niska-hartia- ja selkävaivojen hoitaminen mielekkään liikunnan avulla. Ryhmissä on vielä tilaa, joten ota yhteyttä ja varaa paikkasi!

Terve selkä säännöllisellä liikunnalla

Pienryhmäliikunta on mukavaa ja turvallista fysioterapeutin ohjaamana. Neuvomme selkeät liikkeet, joilla edistät kehosi hyvinvointia ja harjoitat lihaksia ja liikemalleja. Selkärangan liikkuvuuden ja lihasten notkeuden ylläpito ovat perusta vahvalle ja toimintakykyiselle keholle.

Monet ryhmäläisemme ovat huomanneet hartioiden ja selän pysyvän kunnossa säännöllisen ja järkevän liikunnan avulla. Pienryhmissä tunnet liikunnan ilon ja löydät hyvän olon. Aktivoivan fysioterapian ryhmät sopivat erinomaisesti myös raskaana oleville ja vastasynnyttäneille naisille.

Ryhmät

 • PhysioFit
 • Toiminnallinen harjoittelu
 • Jomon-Shindo
 • PhysioPilates / Kehonhallinta
 • Kehonhuolto
 • Kunnon Laiteharjoittelu / OleTREENI
 • SenioriVOIMA
 • ÄitiysPilates
 • Tilaustunti
  UUTUUDET:
 • Footbic
 • SpiraaliStabilaatio
 • VoimaLantio

Ryhmäaikataulut (pdf)

Tästä voit lukea syksyn ryhmäkirjeen.

Hinnat kevät 2020

Ma(13.1.-25.5.)

19 kertaa ilta 275€

19 kertaa päivä 214 €

19 kertaa aamu 275€

Ti (7.1.-26.5.)

21 kertaa ilta 304€

21 kertaa päivä 237 €

21 kertaa aamu 304€

Ke(8.1.-27.5.)

21 kertaa ilta 304€

21 kertaa päivä 237 €

21 kertaa aamu 304€

To (2.1.-28.5.)

20 kertaa ilta 290€

21 kertaa päivä 237 €

21 kertaa aamu 304€

Pe (3.1.-29.5.)

20 kertaa päivä 225 €

20 kertaa aamu 290€

La (4.1.-30.5.)

21 kertaa 304 €

Tilaustunti 115 €/vakituisena 95 €

Kertakäynnin hinta 18 €

Fysio­terapian ryhmien maksut

Ryhmissä on yleisenä maksukäytäntönä kausimaksu. Sitoutuessasi valitsemaasi ryhmään yhdeksi kaudeksi (syksy tai kevät) sinulla on oikeus korvata mahdolliset poissaolot toisissa ryhmissä. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Aktivoivan fysioterapian ryhmämaksuihin voit käyttää myös seuraavia liikuntaseteleitä: Smartum, Sporttipassi, Eazybreak, Tyky-online, Omakunto Ticket Mind & Body (Huom. Liikuntaseteleillä ei voi maksaa yksilöfysioterapiakäyntejä.)


Mahdollisuus myös kk-eriin. Erään 4,- toimistomaksu.
Laskutus, jos 2 erää: 1. erä elokuussa. 2. erä lokakuussa.
Muutoin laskutus yhdessä erässä syyskuussa 2019.
 

Aktivoivan fysio­terapian ryhmät

PhysioFit on avain hyvään oloon! Tunnilla harjoitetaan reipasta, hypytöntä liikuntaa musiikin tahdissa. Helpot jumppaliikkeet sopivat myös aloittelijoille ja pienessä ryhmässä saat yksilöllistä ohjausta. Suosittelemme tuntia yksilöllisen fysioterapian jatkoksi, jolloin hoitotulokset vahvistuvat. Tunti voi olla myös ennaltaehkäisevää ja työkykyä ylläpitävää. 

Tuntiin sisältyvät lämmittely, pulssin kohotus, vartalolihasvoima, venyttely ja liikkuvuus, ja tunti päättyy niska-hartiaseutua rentouttaviin liikkeisiin ja loppurentoutukseen.

PhysioFit

Toiminnallinen harjoittelu on enemmän kuin kuntosali! Harjoittelu on hauskaa, tehokasta ja turvallista lihaskuntoharjoittelua. Alkulämmittelyn jälkeen treenataan kuntopiiriä, mm. käsipainoilla ja vetolaitteilla. Toiminnallinen harjoittelu perustuu funktionaalisiin harjoitteisiin, jolloin harjoittelusta on hyötyä myös arkielämässä.

Fysioterapeutin ohjauksessa tiedät, mitä teet, ja harjoittelu on liikeopillisesti oikeanlaista. Tunnin lopuksi ohjataan rentouttavat venytykset. Harjoittelun tavoitteena on myös liikkuvuus ja venyvyys, ei pelkkä voima.

Toiminnallinen harjoittelu

Jomon-Shindo rentoutusvenyttely ryhmä

Shindo- rentoutusvenyttely ja Jomon- rentoutusliikkeet

Shindo-rentoutusvenytykset tehdään rauhallisesti ja lempeästi antaen kehon painon viedä jokaisella uloshengityksellä.

Hengitys on Shindossa yksi tärkeimmistä työkaluista. Sen avulla voimme vapauttaa jännitystä, kivun tunnetta, syventää rentoutta sekä säädellä venytyksen syvyyttä.

Jomon – uudenlainen venyttelymuoto on jatkoa Shindolle.

Jomon perustuu keskittymiseen, kehon kiertoliikkeisiin ja rentoutumiseen.

Jomon – venyttelyt avaavat kehoa ja rauhoittavat mieltä, aktivoivat verenkiertoa ja energian kiertoa ja tasapainottavat hermostoa sekä parantavat yöunta.
Ryhmien ohjaajat ovat kouluttautuneet Shindo ry-yhdistyksen järjestämissä koulutuksissa.

Jomon-ohjaaja on myös shindo-rentoutusohjaaja. Shindo sopii hyvin kaikenikäisille ja -kuntoisille ja on muun harjoittelun lisänä todella hyödyllistä. Shindo on aktiivisille kuntoilijoille täydentävää lihashuoltoa.

Ryhmäläisten kommentteja: "työpäivä nollautuu, yöuni on rauhallista ja syvää sekä kaupan päälle kroppa notkistuu". Tervetuloa pysähtymään ja rentoutumaan! 
Jomon-Shindo-tunnit järjestetään maanantaisin klo 18.45 ja torstaisin klo 19.30.

UUTENA ryhmänä  Seniori Tuoli Jomon-Shindo  maanantaisin klo 11.45
Ryhmä sopii henkilöille, joille mattoliikkeet lattialla eivät sovellu.
Jomon-Shindo rentoutusvenyttelyliikkeet sovelletaan istuen tuolilla.
 

Shindo

PhysioPilates / Kehonhallinta on selkeästi Body & Mind -tunti ja kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. PhysioPilates-ohjaaja on peruskoulutukseltaan fysioterapeutti. PhysioPilates hyödyntää fysioterapia-alan nykytutkimuksia mm. biomekaniikasta, mikä takaa liikeopillisesti oikeanlaisen harjoittelun.

Tunnin sisällön perustana ovat Pilates- ja Janda-menetelmät sekä vartalolihasten harjoittelun perusteet. Ryhmän tempo on rauhallinen, mutta liikkeet ovat tehokkaita sekä vartalon voimaa ja kestävyyttä lisääviä. Harjoittelun tavoitteena on löytää vartalon syvät, ryhtiä tukevat lihakset sekä oppia hengittämään ja aktivoimaan lihaksia oikein. Tuloksena on hyvä toiminnallinen ryhti ja vahva keskivartalo. Ryhmä soveltuu hyvin tuki- ja liikuntaelinoireisille.

Nyt tarjolla on myös nuorille oma ryhmä Nuorten Pilates. Tunti soveltuu erityisesti nuorelle, jolla on päänsärkyä ja ongelmia ryhdin kanssa, joka lukee tai istuu paljon tietokoneen äärellä tai muiden liikuntaharrastusten tueksi.

PhysioPilates

Tervetuloa rauhalliselle ja kevyelle tunnille! Kehonhuoltotunnilla tehdään liikkuvuutta ja lihasten elastisuutta lisääviä liikkeitä sekä paljon perusliikkeitä etenkin keskivartalolle. Tästä ryhmästä on helppo aloittaa liikkuminen! Tunnin jälkeen olo on vetreä ja vireä. Kehonhuolto sopii myös toipilaille sekä muille muun aktiivisemman harjoittelun lisäksi. Senioreille on oma Kehon huolto -tunti torstaisin klo 12.00.

Kehonhuolto

Ohjattu Ole-treeni on kuntosalilaitteilla tapahtuva ohjattu tunti, joka sisältää yhteisen alkulämmittelyn ja loppuvenyttelyt. Ryhmässä korostuu yksilöohjaus.

OleTREENI on kuntosalilaitteilla tapahtuva itsenäinen treeni. Ensimmäisellä kerralla on henkilökohtainen käynti, jossa laaditaan yksilöllinen kuntosaliohjelma. Treeni jatkuu itsenäisenä harjoitteluna kuntosalilaitteilla. Ole-TREENI-aikoina ohjaaja on paikan päällä ensimmäisen tunnin ajan ma - pe, sekä antaa tarvittaessa ohjausta ja neuvontaa.

Avoin harjoitteluaika 13.8. alkaen:

ma 10 - 14
ti 10 - 11.30
ke 10 - 14
to 12 - 14
pe 10 -14
la 10 - 14
 

KK-kortti 60 € (rajaton käyttö)
10 x kortti 85 €

Ohjelman teko 60 €

Ryhmä maanantaisin klo 17.30 ja torstaisin klo 10.00. Voit aloittaa koska vain.

Hinta
10 x kortti 130 euroa

 • PhysioPilates-tunti raskaana oleville ja synnyttäneille
 • To klo 10 tunnille voit ottaa vauvan mukaan
 • Voit käydä ristiin molemmissa ryhmissä
 • Tunnilla käytetään mm. pilates-palloja, -rullia  ja -renkaita

Ohjaajana äitiysfysioterapeutti Nora Cedergren

SenioriVOIMA

Ryhmät maanantaisin klo 14, tiistaisin klo 10.30 ja perjantaisin klo 14

Ikäihmisten turvallinen ja tehokas lihasvoimaharjoittelu. Alussa maksuton fysioterapeutin käynti, jossa luodaan harjoitussuunnitelma tarpeen mukaan.

Tunnit koostuvat alkuverryttelystä, lihasvoimaosuudesta ja loppuvenyttelystä/rentoutuksesta.

SenioriVOIMAan voit tulla mukaan koska vain, tervetuloa mukaan! Ota yhteyttä ja ilmoittaudu jo tänään.

 • Teemakurssi kestää 12 viikkoa ja sisältää 6 ryhmäkäyntiä
 • Hinta 165 €
 • Sisältää fysioterapeutin alkututkimuksen (30 min)

Vaivaako sinua selkäongelmat tai selästä johtuvat alaraajaongelmat esimerkiksi:

 • pitkäaikaiset ja toistuvat kivut
 • välilevyongelmat
 • iskias
 • nikaman siirtymät

Ryhmään otetaan enintään 8 henkilöä, mikä takaa yksilöllisen ohjauksen ja jokaiselle sopivien harjoitteiden valitsemisen.

Tavoitteena on luonnollisen hyvän asennon löytyminen sekä selkää ja lantiota tukevien syvien lihasten aktivoituminen. Kurssi sopii erinomaisesti selkäleikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen. Tavoitteena on, että pärjäät paremmin arjessasi!

Seuraava ryhmä alkaa ti 4.2.2020 klo 17:15

Ilmoittaudu puh. 020 743 7290 tai  ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kurssin tavoitteena on löytää hyvä ryhti ja oma luonnollinen asento. Tunnilla tehdään kehon hallinnan harjoitteita, joiden kautta opit aktivoimaan syviä tukilihaksia oikein. Kurssi sopii hyvin jos sinulla on selkävaivoja tai haluat ennaltaehkäistä niitä. Tästä on helppo aloittaa! Kesto 2h, hinta 39,50 €

 • Kokonaisryhdin hallinta.
 • Lantion asennon merkitys.
 • Keskivartalo, syvä lihaskorsetti/ lantionpohjan merkitys.
 • Oikea hengitystekniikka.
 • Hartiarenkaan hallinta ja toiminta.
 • Alaraajat, kävely, lihaskireydet. 

”Kurssin oppien avulla saat myös muista liikuntaharrastuksistasi enemmän irti!”

Seuraava kurssi lauantaina 31.8. klo 11.30, kesto 2h

Ilmoittautumiset p. 020 743 7290 tai toimisto@fysio-eskola.fi

 • Teemakurssi on 12 viikon mittainen
 • Sisältää 6 ryhmäkäyntiä
 • Hinta 165 €

Olkapääkurssi on tarkoitettu olkapään ongelmista kärsiville henkilöille. Ryhmään voi osallistua fysioterapeutin alkututkimuksen jälkeen, jolloin varmistetaan ryhmään soveltuvuus ja paras mahdollinen hyöty.
 
Kurssin tavoitteena on lisätä osallistujien tietoa oireiden syntymisestä ja hoidosta sekä motivoida harjoitteluun.  Kurssilla keskitytään vahvistamaan olkapään tukilihaksia, parantamaan lavanhallintaa sekä lisäämään liikkuvuutta niin olkapään kuin rintarangankin alueella. Harjoittelussa edetään nousujohteisesti ja harjoitteiden tekniikat käydään yhdessä tarkasti läpi. Jokaisella kerralla kukin osallistuja saa harjoitteet, joilla harjoittelee myös itsenäisesti seuraavaan tapaamiseen asti. Viimeisellä tapaamisella käydään vielä läpi harjoitteet, joilla jokainen omakohtaisesti jatkaa eteenpäin.
 
Ryhmään otetaan enintään 8 henkilöä. Tämä takaa yksilöllisen ohjauksen ja kullekin sopivien harjoitteiden valitsemisen. 

Seuraava olkapääkurssi alkaa ti 28.1.2020!

Ilmoittaudu mukaan!

Pitävä lantionpohja to klo 17.15., seuraava kurssi alkaa to 13.2.2020

Koko kehon harjoittelua pienryhmässä keskittyen lantionpohjan lihaksiin ja keskivartaloon.

Viiden kerran kurssi sinulle joka haluat

 • löytää lantionpohjan lihakset ja oppia vahvistamaan niitä
 • parantaa pidätyskykyä
 • ehkäistä tai hoitaa lantionpohjan elinten laskeumia
 • palautua gynekologisesta tai urologisesta leikkauksesta tai valmistautua operaatioon
 • lisätä seksuaalista nautintoa
 • sopii kaikenikäisille naisille

kesto 5 viikkoa (5x) 79€
Ole-Sali, Raatimiehenkatu 18.
Ohjaajana fysioterapeutti Irmeli Petro, joka on erikoistunut lantionpohjan fysioterapiaan ja äitiysfysioterapiaan.

Tervetuloa mukaan! Ilmoittautumiset p. 020 743 7290 tai irmeli.petro@fysio-eskola.fi

Pitävä Lantionpohja-ryhmän esite pdf. muodossa

Footbic
on helppo, innostava ja äärimmäisen tehokas kuntoutusohjelma, jossa treenataan jalkaterän lihakset pehmeitä Footbic-palloja hyödyntäen. 
“Et pysty kehittämään jalkateriesi lihaksia painoja nostelemalla. Vahvistat niitä oikealla kuntoutusohjelmalla ja oikeanlaisilla jalkineilla.” – Atte Kärnä, fysioterapeutti, Footbicin kehittäjä.

Footbic sopii aivan kaikille,  
kaiken ikäisille ja mitä moninaisemmista vaivoista kärsiville. Jalkaterän heikkouden on todettu aiheuttavan erilaisia kiputiloja aivan joka puolella kehoa - ei siis vain alaraajoissa. 

Footbicin avulla on mahdollista päästä eroon seuraavista vaivoista:
•    Plantaarifaskiitti
•    Akillesjänteen vaivat
•    Vaivaisenluuongelmat
•    Vasaravarpaat
•    Mortonin oireyhtymä
•    Jännetuppitulehdukset
•    Juoksijanpolvi


Footbic  Fysio-Eskolassa
Voi ostaa erikseen Footbic tutuksi –tuotepaketin, johon sisältyy kaksi Footbic palloa ja harjoiteopas. Lisätuotteena myynnissä myös vaivaisenluun hoitamiseen suunniteltu varvaskuminauha. Harjoiteoppaan sisältämät harjoitteet voidaan opettaa myös yksilöllisesti fysioterapeutin ohjaamana fysioterapian hinnaston mukaisesti.
Footbic -ryhmiä alkaa kahden kuukauden välein. Ryhmäharjoittelua on kolme kertaa, jonka aikana opetellaan tekemään opasvihkon harjoitteet oikein ja ohjataan lisäharjoitteita. Ryhmien jälkeen on mahdollisuus osallistua kertaustunnille, joita järjestetään tasaisin väliajoin ryhmien päättymisen jälkeen. Ennen ryhmään osallistumista suositellaan käytäväksi jalkaterä- tai alaraajatutkimus tilanteen kartoittamiseksi.

Seuraavat ryhmätunnit alkavat tammikuussa ti 14.1 klo 13.30 ja to 16.1. klo 16.30!

Hinta 85 €
Ilmoittautumiset puh 020 743 7290 tai toimisto@fysio-eskola.fi
Footbic-ryhmän ohjaa Fysioterapeutti Jani Sihvonen. Footbic-ryhmän maksimikoko 6 henkilöä.

+Spiraalistabilaatio (SPS)

Spiraalistabilaatio on harjoittelumuoto, jossa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja.
Tavoitteena on spiraalimaisten (kiertävien) lihastoimintaketjujen avulla parantaa liikkumista sekä ryhtiä.
Usein istumisen seurauksena kehon suorat lihastoimintaketjut jäykistyvät ja vetävät vartaloa kasaan, jolloin liikkeessäkään ne eivät rentoudu ja selkä tai niska-hartiaseutuun tulee vaivoja.
Harjoitteissa vartaloa pidennetään ylöspäin ja paine selän välilevyiltä vähenee. 
SPS-metodia käytetään selkäkipujen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Skolioosin hoidossa aivan erinomainen menetelmä.
Lempeillä harjoituksilla parannetaan ryhtiä, kehonhallintaa, tasapainoa sekä kävelytekniikkaa.
Tavoitteena on liikkuessa hyvin tuettu, mutta vapaa selkäranka.

SpiraaliStabilaatio -alkeiskurssin hinta 79 €. Seuraava alkeiskurssi alkaa ma 13.1.2020 klo 16.15

Ilmoittautumiset p. 020 743 7290 tai toimisto@fysio-eskola.fi

VoiLa-ryhmä maanantaisin klo 19.35

Kaikki lähtee lantiosta:

Ryhtiä, hallintaa ja voimaa keskivartaloon.

Mm. syvien vatsa- ja selkälihasten harjoittelua lantionpohjasta lähtien.  

Rauhallinen ja selkeä tunti, keskittyen myös hengitykseen ja lantion alueen rentoutumiseen.

Tästä on hyvä aloittaa!