Aktivoivan fysioterapian ryhmät Lappeen­rannassa

Ryhmä­liikuntaa fysioterapeutin ohjaamana

Fysio-Eskola järjestää fysioterapian ryhmiä, jotka keskittyvät ennaltaehkäisevään ja hoitavaan ryhmäharjoitteluun Lappeenrannassa. Liikuntaryhmissämme tavoitteena on niska-hartia- ja selkävaivojen hoitaminen mielekkään liikunnan avulla. Ryhmissä on vielä tilaa, joten ota yhteyttä ja varaa paikkasi!

Terve selkä säännöllisellä liikunnalla

Pienryhmäliikunta on mukavaa ja turvallista fysioterapeutin ohjaamana. Neuvomme selkeät liikkeet, joilla edistät kehosi hyvinvointia ja harjoitat lihaksia ja liikemalleja. Selkärangan liikkuvuuden ja lihasten notkeuden ylläpito ovat perusta vahvalle ja toimintakykyiselle keholle.

Monet ryhmäläisemme ovat huomanneet hartioiden ja selän pysyvän kunnossa säännöllisen ja järkevän liikunnan avulla. Pienryhmissä tunnet liikunnan ilon ja löydät hyvän olon. Aktivoivan fysioterapian ryhmät sopivat erinomaisesti myös raskaana oleville ja vastasynnyttäneille naisille.

Fysio­terapian ryhmien maksut

Ryhmissä on yleisenä maksukäytäntönä kausimaksu. Sitoutuessasi valitsemaasi ryhmään yhdeksi kaudeksi (syksy tai kevät) sinulla on oikeus korvata mahdolliset poissaolot toisissa ryhmissä. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Aktivoivan fysioterapian ryhmämaksuihin voit käyttää myös seuraavia liikuntaseteleitä: Smartum, Sporttipassi, Eazybreak, Tyky-online, Omakunto Ticket Mind & Body (Huom. Liikuntaseteleillä ei voi maksaa yksilöfysioterapiakäyntejä.)

Ryhmät

 • PhysioFit
 • Toiminnallinen harjoittelu
 • Shindo
 • PhysioPilates / Kehonhallinta
 • Kehonhuolto
 • Kunnon Laiteharjoittelu / Ole-treeni
 • Allasjumppa
 • ÄitiKeHo
 • Jooga

Ryhmäaikataulut (pdf)

Aktivoivan fysio­terapian ryhmät, kevät 2018

Hinnat

Aika Kerrat Hinta
ma 8.1.–28.5. 20 kertaa 280 €
ti 2.1.–29.5 21 kertaa 294 €
päiväryhmä 21 kertaa 234,50 €
ke 3.1.–30.5. 22 kertaa 308 €
to 4.1.–31.5.  20 kertaa 280 €
päiväryhmä 21 kertaa 234,50 €
allasryhmä 20 kertaa 330 €
pe 5.1.–1.6.  21 kertaa 294 €
la 13.1.–2.6. 20 kertaa 280 €
 • Tilaustunti 115 € / vakituisena 95 €
 • Ryhmäetu: toinen vakituinen ryhmä -50 %
 • Saat 10 euron alennuksen, kun maksat kauden koko summan tammikuussa 1 erässä pankkisiirrolla.

Aktivoivan fysio­terapian ryhmät

PhysioFit on avain hyvään oloon! Tunnilla harjoitetaan reipasta, hypytöntä liikuntaa musiikin tahdissa. Helpot jumppaliikkeet sopivat myös aloittelijoille ja pienessä ryhmässä saat yksilöllistä ohjausta. Suosittelemme tuntia yksilöllisen fysioterapian jatkoksi, jolloin hoitotulokset vahvistuvat. Tunti voi olla myös ennaltaehkäisevää ja työkykyä ylläpitävää. 

Tuntiin sisältyvät lämmittely, pulssin kohotus, vartalolihasvoima, venyttely ja liikkuvuus, ja tunti päättyy niska-hartiaseutua rentouttaviin liikkeisiin ja loppurentoutukseen.

PhysioFit

Toiminnallinen harjoittelu on enemmän kuin kuntosali! Harjoittelu on hauskaa, tehokasta ja turvallista lihaskuntoharjoittelua. Alkulämmittelyn jälkeen treenataan kuntopiiriä, mm. käsipainoilla ja vetolaitteilla. Toiminnallinen harjoittelu perustuu funktionaalisiin harjoitteisiin, jolloin harjoittelusta on hyötyä myös arkielämässä.

Fysioterapeutin ohjauksessa tiedät, mitä teet, ja harjoittelu on liikeopillisesti oikeanlaista. Tunnin lopuksi ohjataan rentouttavat venytykset. Harjoittelun tavoitteena on myös liikkuvuus ja venyvyys, ei pelkkä voima.

Toiminnallinen harjoittelu

Shindo Bodywork -rentoutusharjoitus pohjautuu japanilaisiin meridiaanivenytyksiin, jotka toteutetaan ohjaajan avustamana. Pitkien venytyksien tavoitteena on koko kehon ja mielen rentoutuminen. Shindo sopii hyvin kaikenikäisille ja -kuntoisille ja on muun harjoittelun lisänä todella hyödyllistä. Shindo on aktiivisille kuntoilijoille täydentävää lihashuoltoa.

Ryhmäläisten kommentteja: "työpäivä nollautuu, yöuni on rauhallista ja syvää sekä kaupan päälle kroppa notkistuu". Tervetuloa pysähtymään ja rentoutumaan! Shindo-tunnit järjestetään maanantaisin klo 18.45 ja torstaisin klo 19.30.

Shindo

PhysioPilates / Kehonhallinta on selkeästi Body & Mind -tunti ja kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. PhysioPilates-ohjaaja on peruskoulutukseltaan fysioterapeutti. PhysioPilates hyödyntää fysioterapia-alan nykytutkimuksia mm. biomekaniikasta, mikä takaa liikeopillisesti oikeanlaisen harjoittelun.

Tunnin sisällön perustana ovat Pilates- ja Janda-menetelmät sekä vartalolihasten harjoittelun perusteet. Ryhmän tempo on rauhallinen, mutta liikkeet ovat tehokkaita sekä vartalon voimaa ja kestävyyttä lisääviä. Harjoittelun tavoitteena on löytää vartalon syvät, ryhtiä tukevat lihakset sekä oppia hengittämään ja aktivoimaan lihaksia oikein. Tuloksena on hyvä toiminnallinen ryhti ja vahva keskivartalo. Ryhmä soveltuu hyvin tuki- ja liikuntaelinoireisille.

Nyt tarjolla on myös nuorille oma ryhmä Nuorten Pilates. Tunti soveltuu erityisesti nuorelle, jolla on päänsärkyä ja ongelmia ryhdin kanssa, joka lukee tai istuu paljon tietokoneen äärellä tai muiden liikuntaharrastusten tueksi.

PhysioPilates

Tervetuloa rauhalliselle ja kevyelle tunnille! Kehonhuoltotunnilla tehdään liikkuvuutta ja lihasten elastisuutta lisääviä liikkeitä sekä paljon perusliikkeitä etenkin keskivartalolle. Tästä ryhmästä on helppo aloittaa liikkuminen! Tunnin jälkeen olo on vetreä ja vireä. Kehonhuolto sopii myös toipilaille sekä muille muun aktiivisemman harjoittelun lisäksi. Senioreille on oma Kehon huolto -tunti torstaisin klo 12.00.

Kehonhuolto

Ohjattu Ole-treeni on kuntosalilaitteilla tapahtuva ohjattu tunti, joka sisältää yhteisen alkulämmittelyn ja loppuvenyttelyt. Ryhmässä korostuu yksilöohjaus.

Valvottu Ole-treeni on kuntosalilaitteilla tapahtuva itsenäinen treeni. Ensimmäisellä kerralla on henkilökohtainen käynti, jossa laaditaan yksilöllinen kuntosaliohjelma. Treeni jatkuu itsenäisenä harjoitteluna kuntosalilaitteilla. Valvotuilla Ole-treeni-aikoina ohjaaja on paikan päällä sekä antaa tarvittaessa ohjausta ja neuvontaa.

Aikataulu 2018 tammikuu
ma 12–14
ke 11–13
Muulloin sovitusti

Jokaisen jakson alkaessa on mahdollisuus ohjattuun alkuverkkaan.

Hinta
10 x kortti 80 €
Kuukausikortti 60 €
Oman ohjelman teko 60 €

Pienryhmässä tapahtuva allasjumppa on tehokasta ja nivelystävällistä liikuntaa. Allasjumppa sisältää alkulämmittelyn, lihaskunto-osuuden, sykkeen kohotusta sekä loppuvenyttelyt. Liikkeet tehdään vaihdellen joko ilman välineitä tai hakemalla tehostusta erilaisin välinein ja vastuksin. Mukaan mahtuu niin kokenut jumppaaja kuin vasta-alkajakin. Tarjolla on sekä naisten ryhmä että sekaryhmä.

Allasjumppa

Ryhmä maanantaisin klo 17.30 ja torstaisin klo 10.00. Voit aloittaa koska vain.

Hinta
10 x kortti 130 euroa

 • Liikuntaryhmä raskaana oleville ja synnyttäneille
 • Pienryhmässä harjoittelet oikein raskausaikana sekä synnytyksen jälkeen
 • Ryhmään voit tulla koko raskauden ajan tai jälkitarkastuksen jälkeen
 • Vahvistetaan keskivartalon tukilihaksia, opetellaan käyttämään lantionpohjan lihaksia sekä huomioidaan suorien vatsalihasten erkaantuma

Ohjaajana fysioterapeutti Nora Cedergren

Ryhmät alkavat syyskuun alussa tiistaisin ja torstaisin.

 • Joogalle on ominaista pitkäkestoiset venytykset, se on hyvin hidasta ja mediatiivista
 • Harjoituksissa keskitytään lihasten venyttämisen lisäksi sidekudosten venyttämiseen ja vahvistamiseen
 • Harjoituksessa käytetään apuna joogatyynyä, joogatiiltä ja joogavyötä
 • Jooga sopii rauhallisen luonteensa ansiosta erinomaisesti aivan kaikille. Lisäksi se toimii hyvänä palauttavana harjoituksena urheilijoille
 • Tapaamiset ma ja pe klo 14
 • Kurssin kesto 12 viikkoa
 • Hinta 375 € (sis. mittaukset ja treenit)

Istumisesta nousuun ja arjessa pärjäämiseen tarvitset lihasvoimaa!

Kurssin tavoitteena on vahvistaa lihaksia sekä kehittää vartalon hallintaa ja tasapainoa, jotta keho pysyy kunnossa ja mieli virkeänä.

Aluksi tehdään isokineettinen reisivoimien mittaus, jonka pohjalta teemme henkilökohtaisen treeniohjelman salillemme ja kotiin. Viikon aikana on kaksi ohjattua treeniä ja kaksi kotitreeniä. Treeneissä keskitytään lihasvoiman, etenkin jalkojen ja käsien, vahvistamiseen sekä vartalon hallinnan ja tasapainon lisäämiseen. Isokineettinen loppumittaus kertoo treenien tuloksellisuuden.

Kurssi alkaa fysioterapeutti Maiju Mantereen haastattelulla, jossa varmistetaan ohjelman soveltuvuus.

SenioriVOIMAan voit tulla mukaan koska vain, tervetuloa mukaan! Ota yhteyttä ja ilmoittaudu jo tänään.

 • Tapaamiset 1 kerran viikossa 6 viikon ajan
 • Hinta 125 €

Ryhmä on tarkoitettu joko selkäongelmista ja selästä aiheutuvista alaraajaongelmista kärsiville tai niskahartiaseudun, olkapään ja rintarangan ongelmista kärsiville henkilöille.

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa kuuden viikon ajan. Ryhmään otetaan enintään 8 henkilöä, mikä takaa yksilöllisen ohjauksen ja jokaiselle sopivien harjoitteiden valitsemisen.

Ryhmä on kehitetty helpottamaan mm. seuraavia oireita; päänsärky, hartiaseudun kiputilat, raajojen puutumis- ja kipusäteilyongelmat sekä selän kivut. Tavoitteena on luonnollisen hyvän asennon löytyminen sekä selkää ja lantiota tukevien syvien lihasten aktivoituminen. Kurssi sopii erinomaisesti selkäleikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen. Tavoitteena on, että pärjäät paremmin arjessasi!

Ennen ryhmään tuloa suosittelemme fysioterapeutin tekemää alkututkimusta, jossa kartoitetaan tilanteesi ja varmistetaan se, että ryhmä on juuri sinulle sopiva.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 • Kesto noin 2 h
 • Hinta 39,50 €

Kehon kokonaisvaltaisen hallinnan kurssi, jonka pääteemoja ovat kokonaisryhdin hallinta, lantion asennon merkitys, keskivartalo ja syvä lihaskorsetti, lantionpohjan merkitys, oikea hengitystekniikka, hartiarenkaan hallinta ja toiminta, alaraajat, kävely sekä lihaskireydet.

Ryhmään otetaan enintään 8 henkilöä, mikä takaa yksilöllisen ohjauksen ja jokaiselle sopivien harjoitteiden valitsemisen.

Intensiivikurssin tavoitteena on hyvän ryhdin ja luonnollisen asennon löytyminen sekä kehon hallinnan ja tukilihasten aktivoituminen niin, että pärjäät paremmin arjessasi! Kurssin jälkeen voit osallistua PhysioPilates / KehonHallinta -ryhmäliikuntatunneille.

Ilmoittaudu mukaan!

 • Teemakurssi on 12 viikon mittainen
 • Sisältää 6 ryhmäkäyntiä
 • Hinta 165 €

Olkapääryhmä on tarkoitettu olkapään ongelmista kärsiville henkilöille. Ryhmään voi osallistua fysioterapeutin alkututkimuksen jälkeen, jolloin varmistetaan ryhmään soveltuvuus ja paras mahdollinen hyöty.

Ryhmän tavoitteena on lisätä osallistujien tietoa oireiden syntymisestä ja hoidosta sekä motivoida harjoitteluun. Harjoitteilla vahvistetaan olkapään tukilihaksia, parannetaan lavanhallintaa sekä olkapään että rintarangan alueella. Harjoittelussa edetään nousujohteisesti. Jokaisella kerralla kukin osallistuja saa harjoitteet, joilla harjoitellaan seuraavaan tapaamiseen asti. Viimeisellä tapaamisella käydään vielä läpi harjoitteet, joita jokainen omakohtaisesti jatkaa.

Ryhmään otetaan enintään 8 henkilöä. Tämä takaa yksilöllisen ohjauksen ja kullekin sopivien harjoitteiden valitsemisen. Ryhmää ohjaa Auron olkapääryhmä -koulutuksen saanut fysioterapeutti.

Ilmoittaudu mukaan!

Seuraava olkapääryhmä alkaa toukokuussa!